Rederijgroep JR Shipping is actief op drie internationale scheepvaartmarkten. Die kennen hun eigen zeevaart disciplines. Onze kernactiviteit bestaat uit de exploitatie van een vloot van containerfeeder schepen. Daarnaast exploiteert onze rederij multipurpose schepen. Onder de vlag van SeaZip Offshore Service zijn wij sinds 2010 bovendien actief als gespecialiseerde maritieme dienstverlener aan de offshore olie en gasindustrie en de offshore windindustrie.

Containerfeeder schepen

Een intensieve vorm van scheepvaart, waarin wekelijks meerdere havens worden aan gedaan. Het gaat vrijwel altijd om vaste rondreizen van één tot drie weken. Deze dynamiek moet bij je passen. Je moet van actie houden. Voor ervaren bemanningsleden betekent dit dagelijks bezig zijn met die skills die het werk op zee interessant maken: navigeren en manoeuvreren op de drukste scheepvaartroutes ter wereld. De containerfeeder vaart behoort tot de scheepvaartdisciplines waarin je als starter of junior-officier juist in deze maritieme skills veel relevante ervaring kunt opdoen. In een maand heb je meer havens bezocht dan tijdens een volledige termijn in alle andere scheepvaartdisciplines.

Multipurpose schepen

Onze multipurpose schepen (droge lading schepen) worden ingezet in de wilde vaart. Iedere haven en iedere lading is weer anders. In tegenstelling tot de praktijk op onze containerfeeder schepen, ben je op deze schepen regelmatig meerdere dagen tot twee weken aaneengesloten op zee.

Offshore service schepen

Offshore is één van onze jongere en snel groeiende scheepvaart disciplines. De nadruk ligt op Crew transfer vessels (CTV) die wij inzetten in de offshore wind-, olie- en gasindustrie. Schepen van SeaZip Offshore Service zijn op de eerste plaats ontworpen voor transport van personeel van en naar windmolenparken op zee. Ze zijn daarnaast inzetbaar voor transport naar olie- en gasplatforms en als guard, dive support en survey vessels. Als kapitein op één van onze SeaZip service schepen, is het essentieel dat je uitstekend kunt manoeuvreren en besluitvaardig en gastgericht bent.